Pagini

3/17/2014

Tort de Mere

Tortul si prajiturile cu mere sunt unele dintre cele mai practice prajituri cu fructe, mai ales ca sunt ieftine si se gasesc pe tot parcursul anului. Asa ca pentru astazi va propun una dintre prajiturile preferate ale iubitului meu: tortul cu mere.

Avem nevoie:
* cratita 28 - 30 cm
*5 -6 mere curatate si taiate pe jumatate
*5 linguri de zahar
*2 linguri cacao
Asezam merele taiate in cratita cu scobitura in sus si o umplem cu zaharul amestecat cu cacao
Dam la cuptor 15-20 min la 18 grade; scoatem cratita si lasam sa se raceasca cam 10 minute.

*6 oua
*6 linguri de zahar
*6 linguri faina
* un praf de sare
Se bat albusurile cu sarea, adaugam zaharul, galbenusurile, faina si incercam sa acoperim merele cu compozitia obtinuta.

Dam la cuptor la 180 grade timp de 25 minute. Dupa ce se raceste rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac, sau deloc. Blatul va fi insiropat cu zeama lasata de mere si de zaharul caramelizat. Eu am preferat sa nu il ornez si sa il servesc asa mai raw, deoarece frisca modifica un pic gustul de mere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu